maanantai 8. elokuuta 2011

Talon maalausta

Talo pitäisi maalata ennen syyssateiden alkamista. Aikamoinen urakka, jota aloitettiin viikko sitten. Ehkä puolet on nyt maalattu ensimmäistä kertaa. Ja tosiaan kaksi kertaa pitäisi sutia... Että tässäpä tämä miehen loma nyt varmaan sitten meneekin. Naapurit naureskellen totesivat; että parempi tottua siihen ettei omakotitalossa asuvilla ole muita harrastuksia kuin omakotitalossa asuminen. Siis että tekemistä riittää aina jossain nurkassa. Niinhän se varmaan onkin.

Talon värin valitseminen osoittautui yllättävän vaikeaksi. Halusimme talon väriksi vaaleanharmaan, sellaisen kauniin helmenharmaan. Ei siniseen taittuvaa harmaata, eikä missään nimessä vihreään taittavaa harmaata. Kävimme ostamassa kolmea eri kokeiluväriä. Testattiin niitä eri seinille, jotta näkisimme värit eri valoissa. Valittiin hyvä väri (Tikkurilan Vinha 611X), ostettiin maalia litrakaupalla. Ja lopputuloksena: vaaleansininen talo. En tajua. Jossain valossa maali taittaa jopa hiukan laventeliin päin. Kaunis väri joo, muttei nyt menny ihan niinkuin strömsöössä. Tällä nyt kuiteskin mennään. Katsotaan sitten seuraavalla maalikerroksella halutaanko kokeilla jotain muuta.Tämän päiväistä maalausintoa on muuten hiukan laannuttanut viikonloppuna vietetyt rapukekkerit. Ehkä tuli siis nautittua liian monta snapsia :) Mutta olipahan hyviä rapuja. Ja mahtavaa seuraa! Kiitos vain kaikille ihanaisille ystävilleni jos satutte tänne kurkkaamaan ♥

2 kommenttia:

  1. Arvaas mikä värisävy meillä on merkittynä värikartasta talon ulkomaalausta varten? ;) Juurikin tuo 611x, ei vaan vielä olla maalia ostettu. Vaaleanharmaata sävyä täälläkin on metsästetty, mutta onko tuo sävy siis selkeästi siniharmaa luonnossa? Väri näyttää kyllä kauniilta tuossa kuvassa.

    VastaaPoista
  2. Voi kun sulla Pihla onkin niin hyvä maku :) Joo siis aikas siniseltä näyttää varsinkin kirkkaalla kelillä kun on aurinkoista ja sininen taivas. Kaunis tuo väri kylläkin on mutta suosittelen ostamaan koepurkin ettei ala kaduttamaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...