torstai 11. elokuuta 2011

Nyt saunotaan!

Tänään meillä saunotaan. Jee!

Sauna siis tuli valmiiksi, ja sähkäri kävi vielä extratyönä sen tänään kytkemässä. Nyt kiuas on lämpeämässä ensimmäistä kertaa. Sen täytyy vielä kerran antaa viilentyä ja laittaa sen jälkeen uudelleen päälle. Kait sillä tavalla saadaan kivistä epäpuhtaudet pois. Ainakin kiuas haisi melko pahalle vielä äsken. Mutta ennen puoltayötä me vielä tuolla lauteilla istutaan.


Alalauteesta tuli nyt sellainen L-mallinen, jotta saatiin siihen lisää leveyttä. Minulla tosiaan on tapana saunoa alalauteella kun en kestä kovia löylyjä. Nyt on sitten kerrankin tilaa istua eikä tarvitse muiden jaloissa loikoilla.

Kiukaaksi valitsimme Vuoluxin Kairo-tornin. Se oli aika edullinen vaihtoehto muiden rosteriverkko-kiukaiden joukosta. Jotka ovat siis aika hintavia yleensä, eivätkä näinollen meidän budjetille sopivia.

Kiukaan taakse mieheni muurasi kiviseinän. Kivet ovat liuskekivestä tehtyjä isohkoja laattoja ja niiden muuraaminen oli aika näppärä homma. Tai siis näytti siltä, itsehän en muuraamiseen osallistunut :)Kiulu meillä on upotettu lauteisiin. Sen alapuolelle on vedetty samoja kuituvaloja kun katossakin, joten kiulu myös samalla valaisee. Yhdessä katon tähtitaivaan kanssa kiulusta tulee juuri sellainen hämyisä tunnelma saunaan kuin oli toiveissanikin.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...