Miehen synttäreiden kunniaksi tuli leivottua pitkästä aikaa muffinseja, tällä kertaa omenaisia. Yhdistelin taas paria eri reseptiä jotta sain niistä mieleisiä. Ja aivan ihania tulikin. Keltaisten nonparellien kanssa ovat myös hauskan keväisen näköisiä, joten ajattelin että näitä voisi leipoa pääsiäisenä lisää.
Tässä resepti jos sinäkin haluat kokeilla:
Omenakuppikakut 12 kpl
125g pehmeää voita
150g sokeria
2 kananmunaa
1tl vaniljasokeria
250g vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
160ml maitoa
2 omenaa (itselläni oli syksyllä pakastettuja omenalohkoja)
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseosta vähitellen maidon kanssa vuorotellen voi-sokeri-vaahdon sekaan.
Laita omenalohkot muffinivuokien pohjalle. Jaa taikina vuokiin omenoiden päälle. Paista 180 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ja valmista kuorrute.
Kuorrutus
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g tomusokeria
Vatkataan tahnaksi ja pursotetaan kuppikakkujen päälle. Lisäksi nonparelleja tai muita koristeita
Lisäksi muistutan cupcake-aiheisesta arvonnastani. Se on käynnissä kuun loppuun asti. Vielä ehdit oikein hyvin osallistua. Palkintona kivoja juttuja keittiöön ja kokkailuun :) Arvontaan pääset TÄSTÄ.
Tätä ohjetta täytyykin kokeilla:)
VastaaPoistaSuosittelen kyllä. Oli minusta tosi hyviä ja maistui muillekin. Tein ekaa kertaa tuollaisen kuorrutteen. Siihenkin olin tyytyväinen.
VastaaPoista