Meillä syödään tänään taas yhtä mun lemppariruoista, kesäkurpitsa-jauhelihavuokaa. Se on tosi helppo valmistaa ja sisältää vähän hiilareita, joita yritän taas vähän vähentää. Jos pääsisin viimein eroon parista vikasta tiukassa istuvasta raskauskilosta. Mitään ihan kevyttä herkkua tämä vuoka ei kylläkään ole. Mulla on varsinkin tapana lisätä vuokaan juustoa ihan surutta. Mikä tahansa juusto käy: mozzarella, emmental, feta... Tai siihen voi heittää pariakin juustolaatua jos vaikka jääkaappiin en jäänyt jotain jämiä. Kasviksiakin laitan vaihtelevasti: tomaattia, paprikaa, vihreitä ja mustia oliiveja. Mitä nyt jääkaapista löytyy.
KESÄKURPITSAVUOKA
400g jauhelihaa
iso kesäkurpitsa
1 tlk tölkkitomaatteja/tomaattimurskaa/paseerattua tomaattia
iso kesäkurpitsa
1 tlk tölkkitomaatteja/tomaattimurskaa/paseerattua tomaattia
mustia oliiveja
kirsikkatomaatteja
valkosipulia
1 sipuli
oliiviöljyä
200g emmentaljuustoraastetta
timjamia
pippurisekoitusta
suolaa
valkosipulia
1 sipuli
oliiviöljyä
200g emmentaljuustoraastetta
timjamia
pippurisekoitusta
suolaa
Ruskista öljytilkassa jauheliha, lisää silputtu sipuli ja valkosipuli sekä tölkkitomaatit, mausta. Öljyä uunivuoka. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Lado vuokaan ensin kesäkurpitsaviipaleita sekä oliiveja ja tomaatteja, väliin jauhelihatomaattiseos sekä juustoa ja päälle lisää kesäkurpitsaa sekä hieman oliiviöljyä. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, lisää juustoraaste ja vielä toiset puolisen tuntia uunissa. Tarjoa salaatin kera
Kuulostaa herkulliselta, tämä pääsi saman tien kokeiltavien reseptien listalleni. :)
VastaaPoistaSuosittelen todella :)
VastaaPoista