Hyydyttämällä valmistettuja juustokakkuja tuleekin tehtyä aika usein. Melkein aina kun on joku merkki- tai pyhäpäivä. Mutta ekaa kertaa kokeilin sokerimassaa kakun koristelussa. Tein tuollaisia yksinkertaisia perhosia liihottelemaan kakun päälle. Ne olikin yllättävän helppo tehdä varta vasten tuohon hommaan ostamillani muoteilla. Itse asiassa suurimman osan perhosista teki meidän 3,5-vuotias Mytty. Minun tehtäväkseni jäi asetella sokerimassa-perhoset kuivumaan oikeaan asentoon.
Noilla samoilla muoteilla teimme Mytyn kanssa juhliin myös murotaikina-perhosia ja käytinpä muotteja myös apuna kun leikkelin paperista koristeita mm kutsuihin ja ongintapussukoihin.
MANSIKKA-MASCARPONE HYYDYKEKAKKU
Pohja:
200g Bastogne-keksejä
75g voita/margariinia sulatettuna
150g maitosuklaata
Täyte:
5dl mansikoita soseutettuna (n.3dl sosetta)
2dl vispikermaa
400g mascarponejuustoa
7kpl liivatelehteä
sokeria maun mukaan
Murskaa keksit ja rouhi suklaa. Sulata voi ja suklaa. Suklaan sekaan saa jäädä hiukan rouhetta, ne on kivoja ylläreitä pohjassa. Sekoita voi-suklaa keksimurskan sekaan. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.
Vatkaa kermavaahdoksi. Sekoita mansikkasose ja mascarpone, makeuta sokerilla mieleiseksi. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Puserra liika vesi pois ja sulata liivatteet pieneen kuumaan vesitilkkaan/mansikkasoseeseen. Anna jäähtyä hetki ja lisää liivateseos mansikka-mascarponen joukkoon. Lisää kermavaahto kääntelemällä. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi. Koristele juuri ennen tarjoilua.
Ja laitetaan lopuksi vielä kuva siitä maanantain kermakakusta joka oli tosiaan aika maanantai-versio. Kermakin loppui kesken kuorruttaessa, joten suklaakakku vähän paistaa kulmista läpi. Mutta hyvää oli. Ja ideana hyvä tehdä kakku perhosen muotoon :) Aion kyllä tehdä vielä toisenkin kerran, olkoon tämä harjoitusversio...
Molemmat kakut ovat oikein hienoja.
VastaaPoista