maanantai 22. huhtikuuta 2013

Äitiyslomalla


Ohhoh, tulipas pitkä bloggaustauko. Syynä siihen on armoton väsymys. Mitään ylimääräistä en ole jaksanut tehdä. Olen nyt raskausviikolla 34+ ja olo alkaa olla jo melko raskas. Hemoglobiini on matala ja verenpaineet samoin. Huimaa ja pyörryttää ja väsyttää. Huoh. Vatsakin on jo sen verran kookas että hankaloittaa nukkumista ja oikeastaan kaikkea muutakin. Liikuntakin on jäänyt supistelujen vuoksi kokonaan ja olo on varmaan senkin vuoksi nuutunut.
Tänään alkoi äitiysloma. Eihän se kohdallani suurta muutosta mihinkään tuo, kun en ole tässä välissä töissä ollut, mutta kuitenkin. Kertoo että loppusuora häämöttää. Pitäisi varmaan laitella vauvan tarvikkeet kuntoon. Tai kaivella lähinnä kaappien perukoilta esille. Kaikki tarvittava meillä varmaan on hankittu jo Mytyn aikaan. Sänkykin odottaa jo makuuhuoneessa pikku-tuhisijaa. Pitäisi vielä miettiä miten se sijoitetaan. Myttyhän nukkuu edelleen meidän vieressämme, joten hänenkin sänkynsä on meidän sängymme vieressä. Vauvansänky laitetaan sitten varmaan toiselle puolelle. Onkin sitten makkari yhtä isoa sänkyä. Onneksi on tarpeeksi iso makkari että kaikki mahtuu :)


Pienenpienet vauvanvaatteet olen jo pessyt ja viikkaillut lipastoon odottamaan käyttäjäänsä. Voihan liikutus, miten se suloisia ne onkaan. Onko toi meidän Myttykin tosiaan ollut joskus noin pieni? Ei voi käsittää... Katsokaa nyt tätäkin.. Miten koko 50 voi näyttää noin pikkuruiselta. 


Hoitopöydällekin pitäisi keksiä hyvä paikka. Ja jossain vaiheessa pakata sairaalalaukku valmiiksi. Kun eihän sitä koskaan tiedä milloin vauva päättää saapua. Jotenkin musta tuntuu että saattaa tulla jo ennen laskettua päivää... Kaikkea tälläistä pientä puuhastelua on jäljellä, mutta muuten ollaan valmiita vauvan tuloon. Jos siihen nyt koskaan voi olla täysin valmis. Pikkuisen on synnytyskin alkanut jo jännittää. Yritän olla ajattelematta koko asiaa. Onneksi on tuo touhukas Mytty jonka kanssa päivät kyllä kiitää eteenpäin. :)

6 kommenttia:

 1. rouva on hyvä ja postaa omaan tahtiinsa vaan. ei me täältä hävitä. taitaapas olla teille pikkuneitiä tulossa??kovin on vaaleenpuna painotteista vaatetusta laatikossa ;)

  VastaaPoista
 2. Kovasti jaksamista loppusuoralle sinulle! Blogi odottaa aikaa parempaa, sinulla on nyt tärkeämpiäkin asioita.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla että lukijoita on vielä mukana laiskasta päivitystahdista huolimatta :)

  Juu, tyttöhän meille siis on tulossa. Toivotaan ainakin että ultrat pitävät paikkansa. Olen meinaan myynyt Mytyn kaikki poika-vauvanvaatteet pois ja ostellut tilalle vaaleanpunaista :) Tosi paljon säilytin kyllä neutraaleja ja vaatteita jotka käy molemmille, mutta on noita hörselöitäkin tullut jonkun verran ostettua...

  VastaaPoista
 4. Koitahan otttaa rennosti siellä =) Blogi on viimeinen asia mitä kannattaa ressailla. On ne vaatteet vaan niin ihmeelisen pieniä siinä alussa. Itse olen käynyt Jiin vaatteita läpi ihan vain inventaario mielessä. Osa lähti kirpuille, osa lähti jakoon ja lemppari on sullottu laatikoihin seuraavan varalle (johon kylläkin menee aikaa) Haluaisin käydä töissä tässä välissä. 34+ on jo hyvällä mallilla. Meillä neiti syntyi viikolla 35 ja hyvin porskuttaa menemään ja kasvaa. Onhan se tietysti hyvä mitä kauemmin sisällä pysyy, vaikka ahistaakin. Tsemppiä sinne!!

  VastaaPoista
 5. Kiitos tsemppauksista. Tänään onkin taas ollut jo vähän virkeämpi päivä. Mulla vaihtui juuri RV 35+. Välillä sitä tosiaan ajattelee että "tulisi jo" mutta ei saisi. Onhan pienen toki hyvä vielä parisen viikkoa olla masun turvassa. On sitten valmiimpi maailmaan. Onko se niin että rv 37 syntynyt katsotaan jo täysiaikaiseksi? Siihen olisi se kaksi viikkoa... En tiedä miksi mulla on fiilis että tulee aiemmin tällä kertaa. Mytty synty 40+2. Silloin mulla ei ollut tälläisiä supisteluita eikä muitakaan tuntemuksia. Vedet vaan meni yllättäen. Nyt on lisääntymään päin supistelu ja painontunne. Tietysti sitten ajattelen että nämä ennakoivat jotain?? En tiedä...

  VastaaPoista
 6. Muistaisin TYKSin toimivan siten, että joson päivääkin alle 37 viikkonen niin menee keskolan kautta, mutta tiedän HYKSin toimivan erilailla. Että 37 olis sitten valmista kauraa =) Mun on vaikea sanoa nyt noihin supisteuihin, koska jouduin syömään supistusten estolääkitystä rv 34 ja viikko siinä sitten vain menikin kun neiti pompsahti maailmaan. Muistan vain se hassun paineen ja sitten mentiin. Saattaa tietysti olla, että nyt supistellaan jo tulevia "koitoksia"

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...