maanantai 7. marraskuuta 2011

Kynttilät

Meillä poltetaan kynttilöitä ympäri vuoden. Ne tuovat mielestäni kotiin kivaa tunnelmaa kesälläkin. Nyt pimeiden iltojen myötä kynttilöiden määrä vaan on lisääntynyt. Kaikilla pöydillä ja hyllyillä on kynttilöitä, tuikkkukuppeja tai lyhtyjä. Mytyn huone on kai ainoa paikka, jossa ei ole kynttilöitä. Monesti sytyttelen kynttilöitä heti aamulla herätessä.


Kauniin valon lisäksi kynttilöissä parasta on tuoksu. Musta kynttilöiden tuoksu on jotenkin kotoisa. Ja ne täytyy ehdottomasti sytyttää tulitikuilla. Niistäkin lähtee niin hyvä tuoksu. Tulitikkurasian tulisi myös olla kaunis tai jopa itse koristeltu :) Sitten tunnelma on täydellinen. Joo, ihan älytöntä, tiedän. Mun mies niin pyörittelis tässä kohtaa päätään mun jutuille. Mutta minä sanon siihen että jos ihminen saa näin pienistä arkisista asioista jotain mielihyvää, niin se hänelle sallittakoon! Vai mitä...
Sitä olen vaan pohtinut, kun meillä nyt kuitenkin niin paljon kynttilöitä poltellaan, et pitäisikö noi tuikkujen metallikupit kierrättää? Tai siis pitäisihän ne jos tarkkoja ollaan. Mutta tekeekö muut niin? Ja millähän ihmeellä tuon kuppiin jäävän steariinin muka irrottaa?


Meillä lajitellaan ja kierrätetään kaikki jäte aika tunnollisesti. Energiajäte ja kaatopaikka nyt luonnollisesti, biojäte, kartongit ja paperit, lasit ja pantilliset pullot/tölkit, patterit ja metalli. Metalliinhan noi tuikkukupitkin kyllä kuuluisi. Miten musta tuntuu että ne jää tulevaisuudessakin kierrättämättä. Nyt voi joku tunnollisempi asiaan vaikuttaa ja kertoa miten sen steariinin sieltä kupista saa pois!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...