keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Joulukortteja


No nyt ne on postitusta vaille valmiit. Meidän joulukortit siis. On tää kyllä aikamoinen projekti kun yrittää 1,5v- ja 4v-vuotiaiden kanssa noin 20 korttia itse askarrella. Pienemmän kanssa homma nyt on pelkkää sotkemista eikä 4veekään jaksa tehdä kerralla kuin pari korttia. Viikon verran me näitä joka ilta taiteiltiin ja hienoja niistä tulikin :) Tehtiin monia erilaisia jotta lasten kiinnostus ei lopahtaisi...


Tälläisiä kuusenpallokortteja tehtiin aika monta. Mytty osaa jo tosi hienosti leikata viivaa pitkin eri muotoja joten hän sai leikata palloja erilaisista tapettijämistä. Pallot liimattiin korttipohjalle ja päälle vähän kimalleliimaa. Tässä ne kimalteet on kyllä vähän missä sattuu :) Mutta sen takia nää onkin musta hienoja kun näkee että lapsi on tehnyt. Minulle jäi vain "lankojen" piirtäminen.

Erilaisia kädenjälki-korttejakin tuli tehtyä. Niissä vilkuttavat lumiukkoperheet ja tonttulaumat. Näiden tekeminen oli lapsista varmaan mukavinta. Niin kuin yleensä kun pääsee sormiväreillä sotkemaan. Yksi kortti saatiin myös tehtyä kultalangalla pujottelemalla. Tämä oli vielä vähän liian vaikeaa 4-vuotiaalle. Hän jaksoi pujotella lankaa puoleen väliin ja pienet paljetitkin vielä tuskastuttivat. Ehkä näitä tehdään siis ensi vuonna.


Tälläisiä kortteja meiltä postitellaan tänä vuonna. Ensi vuonna täytyy varmaan aloittaa korttien teko vieläkin aiemmin. Hoppuhan tässä taas meinasi tulla. Postin punaisessa kuoressa täytyy kai postittaa kortit 12. päivä mennessä? Mites teillä muilla, tuliko kiire korttien kanssa? Ja hei laittakaa ihmeessä linkkiä jos blogeistanne löytyy kuvia korteista. Uusia ideoita jakoon kiitos :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...