sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Sisustusvuosi 2013


Sain hauskan sisustusaiheisen haasteen. Siinä tulee kertoa oma näkemys siitä, mitkä ovat vuoden 2013 hittijutut sisustuksessa ja mitkä asiat taas menneen talven lumia. Haasteeseen oli tosi kivaa ja mielenkiintoista tarttua. Itse en ainakaan tietoisesti näitä asioita mieti ja seuraa, vaan sisustelen kotia lähinnä tunteen mukaan. Siis tottakai luen sisustuslehtiä ja seuraan sisustusblogeja, mutten yleensä ihastu ja hanki etunenässä uusia trendijuttuja kotiin.

Nyt pitikin alkaa ihan erilaisin silmin katselemaan sisustusjuttuja kun piti pohtia, mistä pikku asioista saattaisi tulla hittejä tänä vuonna. Tässä minun näkemykseni asiasta:

IN

-Keltainen, turkoosi ja pinkki. Väriläiskät muuten neutraalin tai musta-valkoisen sisustuksen piristyksenä.


- Pantone on nimittänyt vuoden väriksi smaragdin vihreän. Itse en usko sen olevan kovin suosittu ainakaan suomalaisessa kodinsisustuksessa.


- Graafiset kuviot, chevron/siksak- ja seepraraidat. Näitähän on näkynytkin jo aika paljon, mutta luulen että edelleen miellyttää silmää.


- Printtiaiheet luonnosta: kukkakuviot ja linnut, perhoset, elefantit ja koirat. Lintuja ja perhosia onkin lennellyt viime vuonna paljon sisustuslehdissä ja -blogeissa, mutta nyt löysin uusina aiheina elefantit ja hauskat koirat :)

-Pellava ja muut luonnonmateriaalit. OUT

- Luulen että tekstiprintit alkavat jo tänä vuonna väistyä. Niitähän on ollut kaikki paikat jo pitkään pullollaan ja uskon että esim. tekstitarroihin on jo moni kyllästynyt. 

- Koska kaikkia ihania värejä ja herkullisia printtejä on niin paljon tarjolla, uskoisin että kokonaan valkoinen sisustus on myös out.

Näiden out-juttujen miettiminen onkin paljon vaikeampaa. Kun trendit on vähän eri aikoihin nousussa maailmalla ja Suomessa. Meillä yleensä hiukan myöhemmin. Ja eihän se tarkoita että jos joku sisustusasia olisi "out" etteikö se näkyisi enää meidän kodeissamme ollenkaan. Jollekin trendien edelläkävijöille asiat ovat jo aivan out siinä vaiheessa kun hieman hitaammat vasta syttyvät niille.

Ja oli asiat sitten in tai out pääasia että viihtyy omassa kodissaan. Itse katselen täällä blogimaailmassakin kaikista mieluiten koteja joissa näkyy persoonallisuus. Yhdistellään trendijuttuja ja klassisia asioita, itse tuunattuja tavaroita, kirppislöytöjä, perintöesineitä ja joissa näkyy luovia ideoita. Tälläiset kodit ovat minusta ehdottomasti aina IN.

Itse siirrän haasteen eteenpäin seuraaville blogeille:

Erican Vaaleita Unelmia
Ripaus tunnelmaa
Onnellinen Kirsikka
Valkoista harmoniaa
Grey White Heart

Olkaas hyvät! Mielenkiintoista nähdä mitä te olette mieltä. Ja muutenkin, saa kommentoida myös näitä mun mietteitä :)


2 kommenttia:

  1. Heippa!

    Kiitos haasteesta! Nimimerkistäsi ei ollut linkkiä blogiisi, joten nyt vasta tajusin mistä blogista haaste oikein tuli. :)

    Aikas samoilla linjoilla ollaan, taitaa nuo kirkkaat värit jäädä kuitenkin meidän sisustuksessa väliin! Kivoja kuvia olet löytänyt. Etenkin tuo viimeinen, meille tuo lamppu ja viltit! :)

    VastaaPoista
  2. Olepas hyvä vaan. juu tosiaan en varmaan tajunnut laittaa linkkiä :( Onkohan muutkaan tajunneet keltä tuli. Itse aina katson suoraan kommentoijan profiilisivulta mistä blogista on kyse. En ole edes ajatellut asiaa...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...