tiistai 5. helmikuuta 2013

Runebergin päivä


Meillä on tänään harvinainen, koko perheen vapaapäivä keskellä viikkoa. Lounaalla käytiin jo sen kunniaksi herkuttelemassa pitsaa ja jäätelöä. Nyt perheen miehet on päiväunilla ja mua houkuttaisi jo maistaa noita Runebergin torttuja. Kohta on onneksi jo aika herätellä poitsut ja keittää iltapäiväteet.



Tortut on nyt ihan kaupasta ostettuja. Maistettavana on kahta sorttia: Sinuhen leipomon ja Jokioisten Leivän valmistamia. Hesarissa oli eilen juttu siitä että suurin osa "runebergin tortuista", joita menee kaupaksi, onkin oikeasti jotain "Fredrikoita". Näiden kahden tortun ero olisi siinä että Fredrikat on kostutettuja ja Runebergit ei. Tai jotain sellaista. En tiedä, näissä ainakin lukee Runebergin torttuja. En ole koskaan aiemmin kuullutkaan mistään fredrikoista :) Olisiko sitten joku alueellinen juttu?



Näiden mun ostamien torttujen ero on siinä että toiset on maistettu rommilla ja toiset karvasmantelilla. Eli tiedossa on siis hyvin tieteellinen makututkimus torttujen aromieroista :) Namskis vaan, taidampa lähteä herättelemään mun miehet!



Oikein hyvää Runebergin päivää kaikille.

2 kommenttia:

  1. Nam!!! :P Meillä herkuteltiin niillä kanssa viikonloppuna...herkullisia teehetkiä ja makuvertailuja teille!

    VastaaPoista
  2. No olikin aika nams :) Testailun jälkeen tulimme siihen tulokseen että karvasmantelilla maustetut olivat ehdottomasti parempia. Ja niissä oli semmoinen perinteisempi maku. En vaan ole tuotakaan koskaan ostaessa ajatellut...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...