tiistai 23. marraskuuta 2010

Ensimmäinen kuukausi

Niin tuli täyteen Mytyn ensimmäinen kuukausi. Mahdotonta, miten aika on voinutkin mennä niin nopeasti. Tänään neuvolassa Mytty mitattiin ja punnittiin. Hienosti hän onkin kasvanut. Pituutta venähtänyt kuukauden aikana 4,5 senttiä ja painokin noussut 600 grammaa. Kyllähän sen pojasta huomaakin. Posket ovat kuukaudessa kovasti pyöristyneet ja vastasyntyneen vauvan heiveröisyys vaihtunut jäntevyyteen.


Mytyn kasvun on kotona voinut huomata myös pikkuhiljaa sopivaksi käyvistä vaatteista. Alussa tuntui että pienimmätkin vaatteet olivat hänelle todella reiluja ja pyörivät päällä. Joitakin koon 50 vaatteita on jo jäänyt pieniksikin ja pitänyt poistaa käytöstä. Seuraavaksi täytyykin tehdä inventaario hankituista ja saaduista vaatteista ja kaivaa oikeat koot esiin ja käyttöön.

Säännöllistä vuorokausirytmiä Mytylle ei vielä ole muodostunut. Hän nukkuu, syö ja valvoo mielensä mukaan. Yleensä hän nukahtaa yöllä vasta yhden tai kahden aikoihin. Aamuisin sitten nukummekin ainakin kymmeneen. Mytyllä näyttäisikin olevan vieläkin sama rytmi kun vatsassa ollessaan. Silloinkin hän potkuillaan piti mamia hereillä öisin ja aamupäivisin vatsassa oli aivan hiljaista.

Ruokahalua pojalla tuntuu olevan rajattomasti. Rinnalla hän olisi vähän väliä ja monesti tulee ihmeteltyä, miten hänellä voikin taas olla nälkä. Toki osa rinnalle haluamisesta on varmasti vain läheisyyden halua. Poika kun tuntuu haluavan nukkua tissi suussa sylissä :)


Ensimmäiseen kuukauteen mahtuu älytön määrä vaihdettuja vaippoja ja paljon pukluisia vaatteita. Tuntuu että koko ajan ollaan pesemässä pyllyä ja vaihtamassa taas kerran puhdasta päälle...sekä äidille että pojalle. Onneksi vaatteita tuli hankittua reilusti, muuten pesukone saisi olla jatkuvasti pyörimässä. Nyt riittää sentään yksi koneellinen päivässä.

Mytty nauttii lämpimistä kylvyistä, hoitopöydällä köllimisestä ja vaunuilusta. Tuolloin hän on aina rauhallinen ja tyytyväinen. Lisäksi hän pitää silittelystä ja sylissäolosta. Varsinkin kun hänen kanssaan kävellään, keinutaan keinutuolissa ja pompitaan jumppapallon päällä.

Tälläistä ja paljon muuta on kuulunut meidän Mytyn ensimmäiseen kuukauteen. Mitähän kaikkea seuraavat kuukaudet tuovatkaan mukanaan?

2 kommenttia:

  1. Suloinen vauva. Ihan tulvivat muistot mieleen kun lukee näitä sinun kirjoituksia. Ihanaa aikaa, muistan :)

    VastaaPoista
  2. Paljon onnea pikku-Mytyn syntymän johdosta. Teidän päivänne sujuu kutakuinkin samoissa merkeissä kuin meidän. Nuorimmaisemme on syntynyt lokakuun alussa. Vanhempi viime vuoden lokakuun lopussa.
    Iloa ja voimia vauva-arkeenne!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...