torstai 8. syyskuuta 2011

Sienisaalis

Käytiin eilen taas sienimetsässä. Ja saatiin oikein kunnon saalis, kolme kiloa sieniä. Puolitoista kiloa tatteja, vajaa kilo lampaankääpiä ja loput sekasieniä. Kotiin tullessa alkoikin sitten aika urakka niiden putsaamisessa ja käsittelyssä.


Tateista tein ihan perus-sienikastikkeen lihapullien ja keitettyjen perunoiden lisäksi. Oli ihan älyttömän hyvää kun sienet oli noin tuoreita. Metsästä pannuun ja massuun :)Iltapalaksi tein sienipiirakkaa valmistaikinasta joka sattui pakastimesta löytymään. Lampaankäävät paistoin sipulin ja porkkanoiden kanssa pannulla, lisäsin sekaan pippurituorejuustoa sekä kermaa ja pari kananmunaa. Täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle, pinnalle juustoa ja vartiksi uuniin. Ei tarvitse varmaan kertoa, että hyvää tämäkin. Lisäksi vihersalaattia ja lasi punaviiniä.

Lampaankääpiä oli niin paljon, että puolet jäi vielä jääkaappiin odottamaan. Ajattelin että niistä voisi tehdä vaikka sienipasteijoita? Sekasienet säilöin merisuolan kanssa lasipurkkiin. Parin päivän päästä meillä herkutellaan siis vielä sienisalaatillakin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...