perjantai 10. helmikuuta 2012

Matto


 

Yläkerran edistymisestä innostuneena sain valmiiksi maton, jonka tekemisen aloitin jo joskus aikaa sitten. Se on siis tulossa yläkertaan Mytyn huoneeseen. Ostin kuteet kirppikseltä varmaan vuosi sitten ja aloitinkin virkkaamaan, mutta sitten se jäi lojumaan jonnekin kaapin perukoille. Mulle käy aika usein niin. Innolla aloitan jonkin isomman työn ja parin päivän päästä en jaksa enää jatkaa. Mun pitäisi tehdä vaan sellaisia nopeasti valmistuvia käsitöitä jotten ehdi kyllästyä :) Mites sinä, jääkö käsityöt kaappiin lojumaan?


Tämä oli ensimmäinen kerta kun teen maton virkkaamalla, tai mitenkään muutenkaan. Tein sen taas mahdollisimman simppelisti; virkkasin vaan pylväitä yksinkertaiseen malliin. Seuraavaksi voisi ehkä kokeilla jotain kivempaa mallia tuolle kaveriksi. Itse asiassa en edes tiedä mistä matonkuteita ostetaan, kangaskaupastako? Tämä kirppikseltä ostamani kude oli aika kivaa kaksiväristä, jolloin valmiista matostakin tuli kirjava. Sopii tohon simppeliin malliin minusta. Tulee vähän vaikutelma että kude olisi farkkua vaikkei siis toki ole.


Otin maton nyt kuvattavaksi Mytyn väliaikaiseen nukkumanurkkaukseen vaikkei se oikein sinne sovikaan. Noi vauvan-vaaleansiniset värit saa väistyä sitten kun Mytty saa "ison" pojan huoneen yläkertaan. Sinne olen suunnitellut sisustukseen tummempaa sinistä, ruskeaa ja tummaa puuta. Tapetin olenkin jo ostanut. Löysin RTV:stä alla olevan Mariehamn-malliston tapetin hintaan 12€/rulla.  Kuva on RTV:n sivuilta. Tässä ei värit näytä ihan oikeilta. Pohja on luonnossa kermanvalkoinen ja tähdet on tummanruskeita. Mulla on varastossa muutamia huonekaluja odottamassa hiomista ja petsausta. Kaikista Mytyn huoneen kalusteista tulee joko tuollaisia tosi tummia, niin kuin yläkuvan pinnasänky, tai sitten ihan valkoisia. Nyt niitä kalusteita voisikin jo pikkuhiljaa alkaa työstämään kun hommat etenee. Viikonloppuna päästään maalaamaan yläkerrassa ja ehkä jo tapetoimaankin :) Jihuu! Kuvailen sitä mukaan kun on jotain näytettävää :) Hyvää viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Hieno matto <3 Lankakaupoista mä oon trikookuteita ostanut, eivätkä edes maksa paljoa ;)

  VastaaPoista
 2. Olen ostanut kuteita kangaskaupasta. Oma matto on vieläkin keskeneräisenä kaapissa. Jospa sen saisi joskus valmiiksi!

  VastaaPoista
 3. OK. En ole vaan tajunnut kangaskaupoista katsoa. Olisi kyllä kiva tehdä tolle isompi matto kaveriksi...

  VastaaPoista
 4. Ihana matto! Ja tuo tapetti on kyl ihana myös.. mukavia remppa puuhia teillä siellä samaten kun meillä :) mukavaa vkl!

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva maton oot tehny! :) Löysin hienon blogin lukiessasi kirjoituksiasi, ja aion seurata niitä jatkossakin :)

  VastaaPoista
 6. Oletpa löytänyt edullisesti tapetin. Voisi sopia meillekin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...