maanantai 7. maaliskuuta 2011

Neljäs kuukausi

Mytty täytti jo pari viikkoa sitten neljä kuukautta. Taakse jäänyt kuukausi oli kauniisti sanottuna hiukka hankala. Pieni sairasteli oikeastaan koko ajan. Pitkä ja sinnikäs flunssa muuttui korvatulehdukseksi, johon saatiin antibioottikuuri. Kuuri taas laittoi vatsan aivan sekaisin. Onneksi lääkkeet kuitenkin auttoivat tulehdukseen ja jälkitarkastuksessa lääkäri totesi korvat terveiksi.

Kovat pakkaset ja kuiva huoneilma pahensi poitsun atooppisen ihottuman aika järkyn näköiseksi. Iho on nyt kauttaaltaan punaisten kuivien läikkien peitossa. Otsa varsinkin on tosi kuiva ja kutisee varmaan aika kovasti kun pieni raapii ja hankaa sitä. Ja sitten tietty itkettää. Hampaatkin alkoivat ilmoitella tulostaan. Kuolaa tulee kovasti ja ikeniä kutittaa. Poika hankaa ikeniään ja jyrsii nyrkkejään ja kaikkea muutakin, mitä nyt milloinkin suuhunsa saa.



Tämä kaikki johti tietysti huonosti nukuttuihin öihin. Puolentunnin-tunnin välein oltiin hereillä joka yö. Välillä on tuntunut etten ole nukkunut päiväkausiin ollenkaan. Väsymys on ollut musertavaa. Kova pakkanen, pimeä vuodenaika ja kauheat lumikinokset veivät totaalisesti voiton minusta... Kaiken kaikkiaan aika tiukilla oltiin :(

Viime viikon loppupuolella alkoi kuitenkin viimein helpottamaan. Ihana kevätaurinko paistoi ja ilma alkoi lämmetä. Mytyn tukkoisuus alkoi helpottamaan ja pari yötäkin meni jo helpommin. Maailma alkoi näyttää taas hiukan valoisammalta. Onhan sitä hei kuukauteen mahtunut kaikkia ihaniakin asioita.

Mytty oppi esimerkiksi pyörähtämään selältä vatsalle ja toisinpäin. Ryömimistä hän on myös harjoitellut kovasti. Menee sellaista mato-myyryä eteenpäin. Ensin otsa maahan ja jaloilla potkitaan kovasti peppua eteenpäin. Sitten taas haukataan happea ja siirretään otsaa eteenpäin. :) Kyllä hän tuolla tyylillä pääsee leikkimaton päästäpäähän ähistyä.

Ja vaikka pieni onkin ollut kipeä on hän silti aikamoinen vekkuli. Nauraa hekottaa ääneen, hihkuu innoissaan uusille asioille ja hurmaa hymyllään... Äitin oma aurinko.

4 kommenttia:

 1. Voi miten suloinen poika. Harmi että teillä on ollut hankala kuukausi. Niinhän se vauvan kanssa menee että välilä on haastavampaa ja sitten taas helpottaa. Ihana hän on kyllä. Jaksamista arkeen.

  Kiva blogi sinulla.

  T. Merja

  VastaaPoista
 2. kuulostaa siltä että äitiä on koeteltu ja kunnolla. Voimia sinne ja onneksi elämä on aaltoa, vaikeuksien jälkeen aina helpottaa, ennemmin tai myöhemmin :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Annikki ja Merja,

  niinhän se tosiaan menee että välillä koetellaan. Nyt on kylläkin jo tosiaan helpottanut. Poika on niin hyvätuulinen ollut pari päivää. Huomaa ettei hänellä ole enää kipeä olo.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...