keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Kevätfiilis


Ihanan keväinen pääsiäisvapaa takana päin. Ulkoiltiin paljon, kaivettiin pyörät esiin varastosta, herkuteltiin (liikaa) ja oltiin vaan. Mies pamautti parit listat paikoilleen mutta muuta raksausta ei sitten tehtykään. Ei jaksettu ahertaa, vaan haluttiin nauttia vapaasta. Ehtiihän tuota.



Ilma oli koko pääsiäisen aivan upea. Aurinkoa riitti, ja lämpöäkin sen verran että takapihan terassi suli lumesta. Pieni potkumopoilija pääsi hurjastelemaan siinä ympäri-ympäri-ympäri. Ja voi sitä riemua, kun pääsi vihdoin hiekkaleikkeihin. Autotallin edustalta tuli juuri sen verran hiekkaa näkyviin että siihen pystyi perustamaan kunnon kaivurileikit.

Olo on niin pirteä kun on saanut oikein kunnon annoksen aurinkoenergiaa. Hirveästi tekisi mieli järjestellä kotona nurkat kuntoon, karsia turhaa tavaraa ja pestä ainakin noi karsean näköiset ikkunat. Varmaan jotkut raskaushormonit saa tälläistä pesänrakennusfiilistä aikaan. Raskaus on nyt edennyt viikolle 33. Voisi jo ehkä sanoa että loppusuora häämöttää. Ja hyvä niin, tuntuu ettei jaksaisi oikein odottaa enää pikkusen saapumista. Ja toisaalta on alkanut myös vähän jännittää. Miten kaikki menee synnytyksen suhteen ja millainen murunen sieltä saapuukaan? Hui kauhistus :)



Pääsiäisenä herkuteltiin niin paljon, etten edes lopulta valmistanut kaikkia jälkkäreitä mitä olin suunnitellut. Mytyn nimppareiden kunniaksi tein sitten tälläisen pääsiäiskakun johon aineet oli varattu. Kyllähän nuo herkut ja suklaamunat maistuu vaikka pääsiäinen menikin jo...



Valkosuklaakuorrutettu kakku

2dl kermaviiliä
4rkl omenahilloa
2,5dl sokeria
150g margariinia sulatettuna
4,5dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl vaniljasokeria

100g valkosuklaata
0,5dl kermaa

Sekoita kermaviilin joukkoon omenahillo, sokeri, jauho-sooda-vaniljasokeri ja sulatettu rasva. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada jauhotettuun vuokaan, joko kuivakakkuvuokaan tai irtopohjavuokaan. Paista uunissa alatasolla 175c noin tunti.



Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista. Sulata suklaa mikrossa. Lämmitä kerma mikrossa ja kaada suklaan sekaan. Kuorruta kakku ennen kuin suklaa liiaksi jämähtää. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

2 kommenttia:

  1. Ihana kakkuohje, pitää kokeilla. :) P.S. Mun blogissa on sulle haaste.

    VastaaPoista
  2. Kokeile ihmeessä, namia on. Kiitos haasteesta, täytyypä tulla noutamaan :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...